Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Μικρός Ήρωας


“Πρώτα τον αδελφό µου”


Η ιστορία ενός 13χρονου ήρωα που θυσιάστηκε για τον 10χρονο αδερφό του


Πρέπει να ήταν ανείπωτος ο φόβος που ένιωθε ο 13 χρονος Jordan Rice καθώς το αυτοκίνητο της μητέρας του πλημμύριζε με νερό. Καθώς τα κύματα της πλημμύρας ήταν έτοιμα να καταπιούν το αυτοκίνητο, έφτασε ο διασώστης και πήγε να τον βγάλει αλλά ο ίδιος παρότι δεν γνώριζε κολύμπι αρνήθηκε και επέμενε να σωθεί πρώτα ο 10χρονος αδελφός του. Ήταν μια ηρωική πράξη που του κόστισε την ίδια του τη ζωή.

Ο νεαρός Τζόρνταν Ράις βρισκόταν µε τη μητέρα και τον μικρότερο αδελφό του στο αυτοκίνητό τους, όταν ξαφνικά η μηχανή χάλασε και το όχημα παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Η μητέρα των δύο αγοριών κάλεσε αµέσως βοήθεια, η οποία όµως δεν ήρθε ποτέ και κανείς από τους παρευρισκοµένους δεν ήταν πρόθυµος να βουτήξει στον χείµαρο.

«Στέκονταν άπρακτοι έως ότου ένας κοκαλιάρης τύπος άρπαξε ένα σχοινί, το έδεσε γύρω του και βούτηξε», λέει περιγράφοντας το συµβάν ο σύντροφος της Ράις. «Ο Τζόρνταν δεν ξέρει να κολυµπά και φοβάται το νερό. Όταν όµως ο άνδρας προσπάθησε να τον σώσει, του φώναξε: “Πρώτα τον αδελφό µου”».



Lost ... Donna Rice and John Tyson with new-born Jordan Rice. Source: The Daily Telegraph


Πράγµατι, ο άνδρας τράβηξε πρώτα τον αδελφό του. Όταν όµως επιχείρησε να κάνει το ίδιο µε τον Τζόρνταν και τη µητέρα του, το σκοινί έσπασε, µητέρα και γιος χτύπησαν σε ένα δένδρο και στη συνέχεια χάθηκαν µέσα στον χείµαρο.

Οι ηρωικές στιγµές εκτυλίχθηκαν την Δευτέρα, την µέρα που το Μπρίσµπεϊν, η τρίτη µεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, µεταµορφωνόταν σε πόλη - φάντασµα από τις πλημμύρες.

Για τον 13χρονο Jordan, που τελικά παρασύρθηκε από τα νερά, έχει δημιουργηθεί στο Facebook σελίδα υποστήριξης με πάνω από 150.000 μέλη.



Συνοδοιπόροι είμαστε με τον ίδιο προορισμό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...