Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Η νοητική νηστεία των επτά ημερών

Το θέμα της δίαιτας είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα της σύγχρονης εποχής για όλους τους ανθρώπους. Οι εφημερίδες και τα περιοδικά βρίθουν από άρθρα γι’ αυτό το θέμα, ενώ τα ράφια των βιβλιοπωλείων είναι γεμάτα από βιβλία που αποκαλύπτουν τα μυστήρια των πρωτεϊνών, των βιταμινών κλπ. Ολόκληρος ο κόσμος αρχίζει πια να συνειδητοποιεί πια το θέμα της τροφής. Οι ειδικοί λένε ότι σωματικά διαμορφώνεσαι σύμφωνα μ’ αυτό που τρως – ότι το σώμα σου αποτελείται στην ουσία από την τροφή που έχεις φάει στο παρελθόν. Αυτά που τρως σήμερα, λένε, θα υπάρχουν στο αίμα σου για πολλές ώρες και το αίμα είναι που δομεί τους ιστούς του σώματός σου.

Κανένας βέβαια λογικός άνθρωπος δεν διαφωνεί μ’ αυτά γιατί είναι απόλυτα αληθινό και το μόνο που προκαλεί έκπληξη είναι το γεγονός ότι χρειάστηκε τόσος πολύς χρόνος για να τα ανακαλύψει ο άνθρωπος. Θα ασχοληθούμε τώρα με το θέμα της δίαιτας από ένα επίπεδο πολύ πιο βαθύ και με μεγαλύτερες επιδράσεις. Αναφερόμαστε φυσικά στη νοητική δίαιτα.

Ο σημαντικότερος από όλους τους παράγοντες στη ζωή σου είναι η νοητική δίαιτα με την οποία ζεις. Η τροφή με την οποία εφοδιάζεις το νου σου προσδιορίζει τον χαρακτήρα της ζωής σου. Οι σκέψεις που κάνεις, τα θέματα που επιτρέπεις να σε απασχολούν, διαμορφώνουν τόσο εσένα όσο και το περιβάλλον σου. Η ρήση «όπως είναι οι ημέρες τους έτσι θα είναι και η δύναμή τους» μπορεί στη σύγχρονη γλώσσα να μεταφραστεί «όπως είναι οι σκέψεις τους έτσι θα είναι και η ζωή τους». Τα πάντα στη ζωή σου – η κατάσταση του σώματός σου, είτε αυτό είναι υγιές είτε άρρωστο, η οικονομική σου κατάσταση, είτε είσαι φτωχός είτε πλούσιος, η κατάσταση που επικρατεί στο σπίτι σου, είτε είναι κατάσταση ευτυχίας είτε δυστυχίας, η τωρινή κατάσταση της κάθε φάσης της ζωής σου – όλα διαμορφώνονται από τις σκέψεις και τα συναισθήματα που βίωσες στο παρελθόν, από τις συνήθειες της σκέψης του παρελθόντος. Η κατάσταση δε της αυριανής σου ζωής και της ζωής της επόμενης εβδομάδας ή του επόμενου έτους, θα καθορίζεται από τις σκέψεις και τα συναισθήματα που προτιμάς τώρα.




Με άλλα λόγια, επιλέγεις τη ζωή σου, τις συνθήκες δηλαδή της ζωής σου κάθε φορά που επιλέγεις τις σκέψεις που κάνεις. Η σκέψη είναι πραγματική δύναμη στη ζωή και δεν υπάρχει άλλη. Δεν μπορείς να διέπεσαι από ένα είδος σκέψης και να έχεις ένα διαφορετικού είδους περιβάλλον. Αυτό σημαίνει πως δεν μπορείς να αλλάξεις το περιβάλλον σου χωρίς να αλλάξεις το νου σου, ούτε μπορείς να αλλάξεις το νου σου χωρίς να επέλθουν αλλαγές και στο περιβάλλον σου – αυτό δε είναι το ύψιστο κλειδί της ζωής.

Να λοιπόν ποιο είναι το αληθινό κλειδί της ζωής : αν αλλάξεις τη νοητική σου σφαίρα, θα αλλάξουν και οι λοιπές συνθήκες – το σώμα σου, η καθημερινή σου εργασία ή άλλες δραστηριότητες, το σπίτι σου, το χρώμα όλης της ζωής σου γιατί, το αν είσαι ευτυχισμένος ή χαρούμενος ή μελαγχολικός και τρομαγμένος εξαρτάται απόλυτα από την ποιότητα της νοητικής τροφής με την οποία τρέφεσαι.

Να είσαι απόλυτα ξεκαθαρισμένος σ’ αυτό. Αν ο νους σου αλλάξει, τότε πρέπει να αλλάξουν και οι καταστάσεις. Μεταμορφωνόμαστε από την ανανέωση του νου μας. Διαπιστώνεις τώρα ότι η νοητική σου δίαιτα είναι το σπουδαιότερο πράγμα στη ζωή σου.

Αυτό μπορεί να χαρακτηριστεί σαν Μεγάλος Κοσμικός Νόμος και η αλήθεια του είναι προφανής. Η πρακτική δυσχέρεια στην εφαρμογή του προκύπτει από το γεγονός ότι οι σκέψεις μας είναι τόσο κοντά μας ώστε είναι δύσκολο χωρίς λίγη εξάσκηση να αποτραβηχτούμε απ’ αυτές και να τις αντικρύσουμε αντικειμενικά.

Αυτό όμως ακριβώς είναι που πρέπει να μάθουμε να κάνουμε. Πρέπει να εκπαιδεύσουμε τον εαυτό μας να επιλέγει το αντικείμενο της σκέψης κάθε φορά, καθώς επίσης και τον συγκινησιακό τόνο ή διάθεση που το χρωματίζει. Ναι, μπορούμε να επιλέγουμε τις διαθέσεις μας. Αν δεν μπορούσαμε δε θα είχαμε αληθινό έλεγχο στη ζωή μας. Οι διαθέσεις δημιουργούν τη χαρακτηριστική στάση που κρατά κάποιος και που τελικά διαμορφώνουν ή καταστρέφουν την ευτυχία του.



Δεν μπορούμε να είμαστε υγιείς, ευτυχισμένοι, πλούσιοι, αν έχουμε κακή διάθεση. Αν είσαι σκυθρωπός, δύστροπος, κυνικός, απογοητευμένος, επαρμένος ή τρομοκρατημένος, τότε η ζωή σου δεν θα έχει μεγάλη αξία. Αν δεν αποφασίσεις να καλλιεργήσεις μια καλή διάθεση, δεν πρέπει ίσως να ελπίζεις ότι θα αποκομίσεις άξια λόγου πράγματα από τη ζωή.
.
Αν δεν είσαι αποφασισμένος να αρχίσεις τώρα, επιλέγοντας προσεκτικά, σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, όλες τις σκέψεις που πρόκειται να κάνεις, δεν πρέπει να ελπίζεις πως θα διαμορφώσεις τη ζωή σου όπως θα ήθελες να είναι.

Με συντομία αν θέλεις να κάνεις τη ζωή σου ευτυχισμένη και άξια λόγου, πράγμα που είναι η επιθυμία του Θεού, πρέπει ν’ αρχίσεις αμέσως να εκπαιδεύεις τον εαυτό σου στη συνήθεια της επιλογής και του ελέγχου των σκέψεων. Αυτό θα είναι πάρα πολύ δύσκολο τις πρώτες ημέρες, αν όμως επιμείνεις θα διαπιστώσεις ότι γίνεται ευκολότερο. Άλλωστε είναι το πιο ενδιαφέρον πείραμα που μπορείς να κάνεις. Στην πραγματικότητα αυτός ο έλεγχος της σκέψης είναι το πιο γοητευτικό χόμπυ που θα μπορούσες να δημιουργήσεις. Θα μείνεις έκπληκτος με τα τόσα ενδιαφέροντα πράγματα που μπορείς να μάθεις για τον εαυτό σου, θα έχεις δε αποτελέσματα αμέσως από την αρχή.



Πολλοί άνθρωποι που γνωρίζουν αυτή την αλήθεια, κάνουν σποραδικές προσπάθειες, από καιρού σε καιρό, να ελέγξουν τις σκέψεις τους αλλά, επειδή οι σκέψεις αυτές είναι «πολύ οικείες» και τα εξωτερικά ερεθίσματα τόσο επίμονα και ποικίλα, δεν πραγματοποιούν μεγάλη πρόοδο. Δεν είναι όμως η σωστή μέθοδος αυτή. Η μοναδική σου ελπίδα είναι να διαμορφώσεις μια καινούργια συνήθεια σκέψης που θα σε βοηθά τις στιγμές που θα είσαι πολυάσχολος ή «χαλαρός» όσο κι όταν καταβάλλεις συνειδητές προσπάθειες. Η καινούργια αυτή συνήθεια σκέψεις πρέπει να παγιωθεί οπωσδήποτε και τα θεμέλια μπορούν να τεθούν μέσα σε λίγες ημέρες, ο δε τρόπος είναι ο εξής :

Αποφάσισε να αφιερώσεις μια εβδομάδα στο έργο της διαμόρφωσης μιας καινούργιας συνήθειας σκέψης και στη διάρκειά της ας είναι όλα τα άλλα στη ζωή σου δευτερεύοντα. Αν το κάνεις αυτό η εβδομάδα σου θα είναι η σημαντικότερη στη ζωή σου. Θα είναι στην κυριολεξία η καμπή στη ζωή σου, που βέβαια θα αλλάξει προς το καλύτερο. Τίποτε δεν μπορεί να παραμείνει όπως ήταν. Αυτό δε σημαίνει απλά και μόνον ότι θα μπορείς να αντιμετωπίζεις τις δυσκολίες με καλύτερο πνεύμα. Σημαίνει ότι οι δυσκολίες θα φύγουν. Είναι ο επιστημονικός τρόπος να αλλάξεις τη ζωή σου και επειδή είναι σύμφωνος με τον Μεγάλο Νόμο, δεν αποτυγχάνει. Αντιλαμβάνεσαι τώρα, ότι λειτουργώντας έτσι, δεν είσαι αναγκασμένος να αλλάξεις τις καταστάσεις. Δεν μπορείς να αλλάξεις άμεσα τις καταστάσεις – το προσπάθησες πολλές φορές αλλά απέτυχες. Εξακολούθησε όμως την επταήμερη πνευματική δίαιτα και οι συνθήκες θα αλλάξουν για σένα.



Αυτή είναι λοιπόν η συνταγή σου : για επτά ημέρες δεν πρέπει να επιτρέψεις στον εαυτό σου να παραμείνει έστω και για μια στιγμή σε οποιαδήποτε αρνητική σκέψη. Πρέπει να προσέχεις για μια ολόκληρη εβδομάδα, όπως η γάτα προσέχει το ποντίκι, και να μην αφήνεις, για οποιαδήποτε δικαιολογία, το νου σου να κάνει παρά μόνον θετικές, εποικοδομητικές και αισιόδοξες σκέψεις. Η πειθαρχία αυτή είναι τόσο απόλυτη που θα μπορέσεις μόνον για μια εβδομάδα να την διατηρήσεις. Μια εβδομάδα όμως είναι αρκετή γιατί μέχρι να περάσει θα έχει αρχίσει να καθιερώνεται η συνήθεια της θετικής σκέψης. Θα συμβούν μερικές εκπληκτικές αλλαγές στη ζωή σου, που θα σου δίνουν μεγάλο κουράγιο και το μέλλον θα φροντίσει μόνο του τον εαυτό του. Ο νέος τρόπος ζωής θα είναι τόσο ελκυστικός και τόσο ευκολότερος από τον παλιό τρόπο, ώστε θα διαπιστώσεις ότι ο νους σου ευθυγραμμίζεται σχεδόν αυτόματα.

Οι επτά όμως μέρες θα είναι απαραβίαστες. Δεν πρέπει όμως να τις ξεκινήσεις χωρίς να έχεις υπολογίσει το κόστος. Η σωματική νηστεία είναι πραγματικό παιχνιδάκι μπροστά τους, έστω κι αν είσαι λαίμαργος. Η πιο εξαντλητική μορφή ενόργανης γυμναστικής, σε συνδυασμό με μια πορεία 30 μιλίων, θα ήταν επίσης πολύ ευκολότερη. Πρόκειται όμως για μια μόνον εβδομάδα στη ζωή σου και αυτή θα μεταβάλλει ριζικά τα πάντα προς το καλύτερο. Για όλη την υπόλοιπη ζωή σου, στην αιωνιότητα, τα πάντα θα είναι πια εντελώς διαφορετικά και ασύλληπτα καλύτερα από ότι θα ήταν αν δεν είχες πραγματοποιήσει αυτή την προσπάθεια.

Μην ξεκινάς επιπόλαια. Σκέψου μια-δυο ημέρες προτού να αρχίσεις. Ύστερα άρχισε και η Χάρις του Θεού θα είναι μαζί σου. Μπορείς να αρχίσεις οποιαδήποτε ημέρα της εβδομάδας και οποιαδήποτε ώρα της ημέρας αρκεί από τη στιγμή εκείνη και μετά να ολοκληρώσεις τις επτά ημέρες. Αυτό είναι το βασικό. Η όλη ιδέα είναι να έχεις επτά ημέρες αδιάσπαστης νοητική πειθαρχίας ώστε να καταφέρεις να ζυγίσεις οριστικά το νου προς μια νέα κατεύθυνση μια για πάντα. Αν κάνεις μια κακή αρχή ή έστω κι αν πας καλά για δυο-τρεις ημέρες και ύστερα από μια «παρασπονδία» χαλάσεις την δίαιτα, εκείνο που πρέπει να κάνεις είναι να εγκαταλείψεις το σχέδιο αυτό για αρκετές ημέρες και να το ξαναρχίσεις. Δεν πρέπει να υπάρχουν «στραβοτιμονιές». Να θυμάσαι ότι ο Ριπ Βαν Ουίνκλ έκανε ιερό όρκο αποχής από το ποτό κι ύστερα δεχόταν ένα ποτηράκι που του πρόσφερε κάποιος γείτονας λέγοντας με ηρεμία: «Δεν μετράει αυτό». Στην επταήμερη νοητική νηστεία δεν ταιριάζουν τέτοιου είδους κόλπα. Πρέπει να μετράς κάθε «διάλειμμα», γιατί είτε το κάνεις είτε όχι, θα το κάνει η Φύση. Αν συμβεί ένα τέτοιο διάλειμμα πρέπει να διακόψεις τη δίαιτα και να ξαναρχίσεις πάλι από την αρχή.



Για να προλάβουμε τις πιθανές δυσκολίες θα τις αναλύσουμε κάπως λεπτομερέστερα. Πρώτα απ’ όλα τι εννοούμε όταν λέμε αρνητικές σκέψεις; Αρνητική σκέψη είναι κάθε σκέψη αποτυχίας, απογοήτευσης ή προβλήματος, κάθε σκέψη κριτικής, πείσματος, ζήλιας, καταδίκης των άλλων ή αυτοκαταδίκης, κάθε σκέψη αρρώστιας ή ατυχήματος, κάθε σκέψη με λίγα λόγια έλλειψης ή απαισιοδοξίας. Οποιαδήποτε σκέψη δεν είναι θετικής κι εποικοδομητικής φύσης, είτε αυτή αφορά εσένα είτε οποιονδήποτε άλλον, είναι μια σκέψη αρνητική. Μην απασχολείσαι και πολύ με το θέμα της ταξινόμησης. Στην πρακτική δεν θα έχεις πρόβλημα να διακρίνεις ποια είναι θετική ή αρνητική. Ακόμη κι αν ο νους σου προσπαθεί να σε εξαπατήσει, η καρδιά σου θα σου ψιθυρίσει την αλήθεια.
.
Δεύτερον πρέπει να έχεις ξεκαθαρίσει μέσα σου ότι αυτό που το σχέδιο απαιτεί είναι να μην μένεις στις αρνητικές σκέψεις. Δώσε ιδιαίτερη προσοχή σ’ αυτό. Δεν είναι οι σκέψεις που σου έρχονται γενικότερα αυτό που έχει σημασία αλλά εκείνες στις οποίες εμμένεις και προσκολλάσαι. Οι σκέψεις που σου έρχονται δεν έχουν καμία αξία αν εσύ δεν επιζητείς. Βέβαια μπορεί να σου δημιουργούνται αρνητικές σκέψεις σ’ όλη την διάρκεια της ημέρας. Μερικές από αυτές παρουσιάζονται από μόνες τους και προέρχονται από την φυλετική μνήμη. Άλλες στέλνονται από άλλους ανθρώπους με την συζήτηση, την συμπεριφορά τους ή μέσα από δυσάρεστα νέα που μαθαίνεις από τις εφημερίδες ή το τηλέφωνο. Όλα όμως αυτά δεν έχουν καμία αξία αν δεν τα «φιλοξενείς». Στην πραγματικότητα, μάλιστα, σου προσφέρουν την πειθαρχία εκείνη που θα σε μεταμορφώσει στην διάρκεια αυτής της τόσο σημαντικής εβδομάδας. Εκείνο που έχεις να κάνεις είναι, μόλις εμφανιστεί η αρνητική σκέψη, να την αποδιώχνεις. Να φεύγεις μακριά από την εφημερίδα, από τη σκέψη της αρνητικής επιστολής ή της ηλίθιας παρατήρησης. Όταν η αρνητική σκέψη εισχωρεί στο νου σου, να την απομακρύνεις και να σκέφτεσαι κάτι άλλο. Καλύτερο από όλα είναι να σκέφτεσαι τον Θεό. Μας δίνεται μια τέλεια αναλογία με το παράδειγμα του ανθρώπου που κάθεται κοντά σε μια φωτιά, όταν πετάγεται ένα κάρβουνο πάνω στο μανίκι του. Αν το τινάξει χωρίς καθυστέρηση δεν συμβαίνει τίποτε, αν όμως το αφήσει έστω και για μια στιγμή τότε το κακό πια έγινε και θα πρέπει ασφαλώς να μπαλώσει το μανίκι. Το ίδιο ισχύει και για μια αρνητική σκέψη.


Τι γίνεται όμως με εκείνες τις αρνητικές σκέψεις και καταστάσεις που δεν είναι δυνατόν να αποφύγεις, στο σημείο που βρίσκεσαι σήμερα; Τι γίνεται με τα συνηθισμένα βάσανα που έχεις να αντιμετωπίσεις στο γραφείο ή στο σπίτι; Η απάντηση είναι ότι αυτά δεν θα επηρεάσουν τη δίαιτά σου αν εσύ δεν τα αποδεχτείς από φόβο ή επειδή πιστεύεις σ’ αυτά ή επειδή αγανακτείς ή λυπάσαι ή επειδή υποχωρείς. Οποιαδήποτε αρνητική κατάσταση που σε αναγκάζει το καθήκον σου να αντιμετωπίσεις, δεν θα επηρεάσει τη δίαιτά σου. Πήγαινε στο γραφείο ή συλλογίσου τις υποχρεώσεις του σπιτιού, χωρίς όμως να αφήνεις να σε επηρεάσουν και όλα θα πάνε καλά. Πες ότι γευματίζεις με ένα φίλο σου που μιλά αρνητικά. Μην προσπαθήσεις να του κλείσεις το στόμα ή να τον φιμώσεις. Άφησέ τον να μιλά, αλλά μη δέχεσαι αυτά που λέει και τότε η δίαιτά σου θα παραμείνει ανέπαφη. Πες ότι έρχεσαι στο σπίτι και αντιμετωπίζεις ένα σωρό αρνητικές συζητήσεις. Μην κάνεις κήρυγμα, απλά και μόνο μην τις δέχεσαι. Η νοητική σου συναίνεση είναι που συνιστά τη δίαιτά σου, μην το ξεχνάς αυτό. Πες πως είσαι μάρτυρας ενός ατυχήματος ή μιας άδικης πράξης. Αντί να αντιδράσεις αποδεχόμενος τα φαινόμενα και αρχίσεις να λυπάσαι ή να νιώθεις αποστροφή, αρνήσου τα και προσπάθησε να κάνεις οτιδήποτε μπορείς για να διορθώσεις την κατάσταση, εκπέμποντας θετικές σκέψεις. Θα εξακολουθείς να βρίσκεσαι στη δίαιτά σου.
.


Θα βοηθά βέβαια πολύ αν μπορείς να αποφεύγεις, στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, οποιονδήποτε θεωρείς ικανό να ξυπνά το κακό μέσα σου. Όσο βρίσκεσαι σε δίαιτα είναι καλό να αποφεύγεις άτομα που σε νευριάζουν, σε επηρεάζουν αρνητικά ή σε κάνουν να πλήττεις. Αν όμως δεν μπορείς να τα αποφύγεις, πρέπει να φροντίσεις για λίγο περισσότερη πειθαρχία. Αυτό είναι όλο.

Υπέθεσε πως την επόμενη εβδομάδα έχεις να αντιμετωπίσεις μια ιδιαίτερα δύσκολη δοκιμασία. Αν διαθέτεις αρκετή πνευματική κατανόηση, θα είσαι σε θέση να την αντιμετωπίσεις με πνευματικό τρόπο. Σε σχέση όμως με το θέμα μας, θα ήταν νομίζω προτιμότερο να αρχίσεις τη δίαιτα μετά το τέλος της. Όπως είπα νωρίτερα, μην παίρνεις επιπόλαια το θέμα της δίαιτας, σκέψου το πολύ καλά προτού την αρχίσεις.

Τελειώνοντας, θα ήθελα να πω ότι πολλοί άνθρωποι βρίσκουν πως με την έναρξή της, φαίνονται να πυροδοτούνται του κόσμου οι δυσκολίες. Υπάρχει η εντύπωση πως όλα αρχίζουν ξαφνικά να πηγαίνουν άσχημα. Ίσως αυτό να προκαλεί μια αναταραχή αλλά στην ουσία πρόκειται για ένα καλό σημάδι. Σημαίνει ότι τα πράγματα αρχίζουν να κινούνται κι αυτός δεν είναι άλλωστε ο στόχος μας; Αν μοιάζει να συγκλονίζεται συθέμελα ολόκληρος ο κόσμος, κρατήσου γερά και άφησέ τον να συγκλονίζεται. Όταν κατασιγάσει, θα σχηματιστεί ξανά η εικόνα, που τώρα όμως θα είναι κοντύτερα στην επιθυμία της καρδιάς σου. Αυτό είναι ένα λεπτό σημείο λεπτό και σπουδαίο. Δεν καταλαβαίνεις ότι το να συλλογιέσαι αυτές τις δυσκολίες είναι από μόνο του μια αρνητική σκέψη, που ίσως να σε ξεστράτισε από τη δίαιτά σου; Το γιατρικό δεν είναι βέβαια να αρνείσαι ότι ο κόσμος σου κλονίζεται ως προς τα φαινόμενα, αλλά να αρνείσαι να θεωρείς τα φαινόμενα σαν πραγματικότητα.




Να διατηρείς τη σκέψη σου θετική, αισιόδοξη και καλοσυνάτη, όσο η εξωτερική αυτή εικόνα κλονίζεται. Να τη διατηρείς έτσι, σε πείσμα όλων των φαινομένων και η μεγαλειώδης νίκη είναι σίγουρη. Κάθε πλευρά της ζωής σου θα βελτιωθεί ριζικά.

Μια τελευταία λέξη προειδοποίησης: μην πεις σε κανέναν ότι βρίσκεσαι σε δίαιτα ή ότι σκοπεύεις να την αρχίσεις. Κράτησε αυτό το καταπληκτικό πρόγραμμα αυστηρά δικό σου. Να θυμάσαι ότι η ψυχή σου θα είναι ο Μυστικός Χώρος του Υψίστου. Όταν περάσεις με επιτυχία τις επτά ημέρες, άφησε να περάσει ένα λογικό χρονικό διάστημα για να θεμελιώσεις την καινούργια νοητική σφαίρα και ύστερα πες την ιστορία σου σε όποιον εσύ νομίζεις ότι μπορεί να βοηθηθεί.

Τέλος να θυμάσαι ότι τίποτε από όσα ειπώθηκαν ή έγιναν από άλλους, δεν μπορεί να σε βγάλει από τη δίαιτα. Μόνον η δική σου αντίδραση στη συμπεριφορά κάποιου άλλου μπορεί να το κάνει.




Συνοδοιπόροι είμαστε με τον ίδιο προορισμό ...

3 σχόλια:

i am love είπε...

Πολύ ωραίο Δέλτα :DDD!!!
Μια χρωματιστή καλήμερα...;)!

Με τα φτερά της ψυχής είπε...

Γεια σου Δημήτρη,χαίρομαι πολύ που επέστρεψες!
Πολύ καλή η πρόταση σου,δίαιτα από κάθε τι αρνητικό!Να μην ταυτιζόμαστε με τα παιχνίδια του μυαλού που δημιουργούνται από το φόβο, γιατί έτσι ζούμε μέσα σε μια ψευδαίσθηση και όχι στην πραγματικότητα και την αλήθεια που είναι ο εαυτός μας.
Να είσαι καλά!

Margo είπε...

Απάντησες με το κείμενο αυτό σε κάθε απορία μου. Πολύ ενδιαφέρον αλλά πραγματικά για να ξεκινήσει κάποιος πρέπει να μην το δει επιπόλαια, όχι για μία μέρα ούτε για μία ώρα δεν θα πετύχει.
Θα ήταν πιο εύκολο αν βρισκόμασταν σε μια ερημιά όμως δε θα μετρούσε, σαν να κάνεις δίαιτα μη έχοντας τίποτε για να φας.
Πολύ καλό άρθρο ευχαριστούμε Δημήτρη!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...