FaceBook Page

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Δημιουργική Συνεργασία



Κάθε φορά που έρχεσαι σε επαφή με την «άλλη», την άχρονη κατάσταση, κάθε φορά που κοινωνείς τον κόσμο του αγνώστου, κάθε φορά που κατέρχεσαι στο βάθος της συνειδητότητάς σου, επιστρέφεις στην επιφάνεια φέρνοντας μαζί σου ένα ολόφρεσκο, ολοζώντανο, λεπτεπίλεπτο δώρο. Είναι μια νέα ιδέα, μια νύξη, ένας ψίθυρος ή μια καθαρή φωνή που προέρχεται από την “πέρα από το γνωστό” κατάσταση. Αυτό το δώρο έχει ανάγκη από υποστήριξη για να μη πεθάνει. Πρέπει να το χαρίσεις, να το ανταλλάξεις και να το διασταυρώσεις με τις φωνές που έχουν φέρει στην επιφανειακή κατάσταση, άλλοι συνοδοιπόροι σου, που έχουν την ίδια ικανότητα να καταδύονται σε βάθος. Με αυτό τον τρόπο θα το προστατέψεις από τη λογική σου που κάνει τα αδύνατα δυνατά για να το καταστρέψει, για να το σκοτώσει. Έτσι θα μάθεις να εμπιστεύεσαι την επικοινωνία σου με μια διάσταση πέρα από την περιοχή της λογικής. Διασταυρώνοντας τις «φωνές» που αφουγκράζεσαι μπορείς ευκολότερα να κατανοήσεις τι τελικά γυρεύουν από σένα.


Θα πρέπει βέβαια οι συνοδοιπόροι σου να έχουν αποκτήσει ένα βάθος που θα τους επιτρέπει να εργάζονται έξω από την εγωκεντρική περιοχή. Θα πρέπει επίσης να είναι αδογμάτιστοι γιατί δεν είναι δυνατόν να επικοινωνήσουν αληθινά δυο άνθρωποι που ο ένας ελκύεται από μια πίστη, δόγμα ή ιδεολογία ενώ ο άλλος έχει απορρίψει οτιδήποτε δανεικό, οτιδήποτε εξωτερικό, και έτσι αναγκάζεται να ψάξει μέσα του, ανιχνεύει τα σπλάχνα του για να προσεγγίσει την φύση της αλήθειας.  


Μόνο μεταξύ ανθρώπων με πραγματική επικοινωνία μπορεί να υπάρξει δημιουργική συνεργασία. Πραγματική επικοινωνία βέβαια σημαίνει να νιώσω την ύπαρξή μου μέσα σε κάθε μέλος της ομάδας, να υπερβώ τον μικρό μου εαυτό, να διαλύσω τον εγωκεντρισμό μου, να αγγίξω το ιερό ρεύμα της ζωής στον πυρήνα του κάθε ανθρώπου. Το ΙΔΙΟ ΡΕΥΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ που περνάει σαν νήμα μέσα από όλες τις μορφές και αόρατα τις συνδέει. Τα χαρακτηριστικά του  ανθρώπου που αναζητούσε ο Διογένης με το φανάρι του στην αγορά έχοντας μπουχτίσει από την υποκρισία νομίζω πως είναι :


Αγνότητα

Απλότητα

Ταπεινότητα


Μόνο με ανθρώπους που έχουν τις παραπάνω ιδιότητες μπορείς να έχεις αληθινή επικοινωνία και να μοιραστείς τα «δώρα» του παραδείσου.
Πως θα έλξεις τέτοιους ανθρώπους γύρω σου;


Μόνο αν καταφέρεις να γίνεις:

Αγνός, Απλός και Ταπεινός. 




Συνοδοιπόροι είμαστε με τον ίδιο προορισμό...

7 σχόλια:

  1. Ισως γινομαι υπερβολικος σε σχεση με την αντιδραση μου με τις θρησκειες !
    Αλλα ΔΕΝ υπαρχουν δωρα του παραδεισου !
    Αυτο που περι-γραφεις ΕΙΝΑΙ ο "παραδεισος" που ψαχνουμε ολοι μας !
    η Α-ΛΗΘΗ-νη ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ .
    ΥΓ. Ποσοι που υπερασπιζεστε τον χριστιανσμο ΞΕΡΕΤΕ τι αναφερεται σαν παραδεισος ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προσωπικά φίλε «ανώνυμε», (καλό είναι να χρησιμοποιείς ένα ψευδώνυμο χωρίς να διαταράξεις την ανωνυμία σου, για να καταλαβαίνουμε με ποιον επικοινωνούμε κάθε φορά) τα δώρα του παραδείσου τα ταυτίζω με τις ιδέες, τις εμπνεύσεις, τις υποδείξεις που προέρχονται από την «πέρα από το εγώ» κατάσταση. Για μένα προσωπικά ο παράδεισος είναι κατάσταση ύπαρξης και δεν έχω μπλέξει καμιά θρησκεία σ’ αυτές τις σκέψεις. Επέτρεψε μου λοιπόν να θεωρήσω την αντίδρασή σου – άτοπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ανεφερα και μονος μου !
    Απλα βλεπω αναφορες υπερ θρησκειας , την οποια θεωρω το χειροτερο μαντρι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απλώς πρέπει να γνωρίζεις ότι ο φανατισμός δεν βγαίνει ποτέ σε καλό είτε είναι υπέρ μιας θρησκείας είτε είναι εναντίον. Φανατικός είναι αυτός που θέλει να καταστρέψει κάθε διαφορετική άποψη από τη δική του, ίσως γιατί δεν είναι σίγουρος για την άποψή του και νιώθει ανασφάλεια.

    Αυτός που νιώθει σιγουριά και ασφάλεια γιατί να φανατιστεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν καταλαβα απο που εδωσα την αποψη φανατισμενου !
    Απλα εκνευριζομαι που παρα πολλοι υιοθετουν και υπερασπιζονται θεωριες που ουτε καν ξερουν τι λενε και που βασιζονται αυτες οι θεωριες !
    Επισης ειναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ να εχουν οι νεοι Συνοδοιπόροι, οπως ωραια ονομαζοναται εδω , ΣΩΣΤΗ πληροφορηση και οχι να μαθαινουν τις διδαχες του σκοταδισμου που επικρατησε εδω και 2.000 χρονια περιπου !
    Οπως αναφερει αλλωστε το αρθρο ,
    ""Θα πρέπει επίσης να είναι αδογμάτιστοι γιατί δεν είναι δυνατόν να επικοινωνήσουν αληθινά δυο άνθρωποι ""
    Τελος και η λεξη ταπεινος που ετοιμολογικα ειναι ο πεδινος ειναι μια προσπαθεια αποπροσανατολισμου της ανατασης του ανθρωπου ! ειναι μια υποκριτικη δηλωση που απο μονη της υποδηλωνει οτι καθε αλλα παρα ελικρεινης κονωνικοτητα δεν δειχνει !


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι προφανές ότι δεν έχεις βιώσει ακόμη την πραγματική ταπεινότητα παρά προσπαθείς με τη λογική σου να εξηγήσεις την έννοια μιας λέξης…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προτιμω να πασχιζω για ενα αληθινο γνωθις εαυτον , παρα για μια ψευτικη ταπεινοτητα που θεωρει οτι ενω τα ξερει ολα ειναι ταπεινος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή