FaceBook Page

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Ομιλία - Συζήτηση



Σας προσκαλούμε, την Δευτέρα στις 9 Ιανουαρίου στο πνευματικό κέντρο των Brahma Kumaris στην Ξάνθη, στην οδό Αθηνών 2 και Πανόρμου γωνία, στον 4ο όροφο, για να γνωριστούμε από κοντά και να συζητήσουμε.

Ώρα προσέλευσης 7.00 μ.μ.

7:00 – 7:30 Διαλογισμός

7:30 – Ομιλία του Δημήτρη Στογιαννίδη (Δέλτα) με θέμα:

«Συνειδητότητα – Ανακαλύπτοντας τον εσωτερικό μας χώρο»

Θα ακολουθήσει συζήτηση επί του θέματος

Είσοδος Ελεύθερη

Να είστε πάντα καλά


Συνοδοιπόροι είμαστε με τον ίδιο προορισμό...

2 σχόλια:

  1. ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
    ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ από τον κορυφαίο ανθρωπολόγο δρα Άρη Πουλιανό, σχετικά με την αύξηση της διέγερσης του μάγματος-σεισμών-ηφαιστειακών εκρήξεων-νεφοκάλυψης-νεροποντών-πλημμυρών-λιμών: http://www.elzoni.gr/html/ent/379/ent.17379.asp

    Δρ Άρης Πουλιανός: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΑΝΑΔΑΣΩΣΕΙΣ - ΑΠΟΤΡΟΠΗ ηφαιστειακών χειμώνων

    Δεκάδες κορυφαίοι επιστήμονες τα τελευταία χρόνια προειδοποιούν για απότομες κλιματικές αλλαγές (όπως συνέβη συχνά στο παρελθόν), και την ανάγκη έγκαιρης προσαρμογής μας σε αυτές.
    Η αύξηση των σεισμών τα τελευταία χρόνια, δείχνει διέγερση του μάγματος και ίσως προαναγγέλλει αύξηση των ηφαιστειακών εκρήξεων, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε περαιτέρω αύξηση της νεφοκάλυψης, των νεροποντών, των πλημμυρών και καταστροφικούς ηφαιστειακούς χειμώνες, όπως συνέβη για παράδειγμα:
    α) με τη μεγάλη ηφαιστειακή έκρηξη πριν 5 εκ. χρόνια νότια της Κασάνδρας στη Χαλκιδική,
    β) με τη γνωστή έκρηξη της Θήρας πριν 3.600 χρόνια περίπου και τον 5ετή ηφαιστειακό χειμώνα που ακολούθησε,
    γ) με τις συχνές ηφαιστειακές εκρήξεις κατά τη Μικρή παγετώδη περίοδο 1300-1900, και
    δ) με τον 5ετή ηφαιστειακό χειμώνα το 1815-20 από την έκρηξη του ηφαιστείου Ταμπόρα στην Ινδονησία.
    Για το λόγο αυτό, η ανθρωπότητα καλού-κακού πρέπει να ετοιμάζεται τόσο με αποκέντρωση (απαραίτητη και λόγω της σημερινής παγκόσμιας οικονομικής κρίσης) και αναδασώσεις παντού, όσο και με έρευνα για προσπάθεια εκτροπής τής ηφαιστειακής σκόνης μελλοντικών εκρήξεων, ώστε να μην φτάνει αυτή στη στρατόσφαιρα και σκεπάζει όλη τη Γη.
    Σε κάθε περίπτωση, ο δημόσιος ανοιχτός διάλογος και η προώθηση του αλτρουϊσμού, όπως δείχνει και το παράδειγμα των Αρχανθρώπων του Σπηλαίου Πετραλώνων, είναι απολύτως απαραίτητες προϋποθέσεις για την ασφαλή επιβίωσή μας.

    Δρ Άρης Ν. Πουλιανός

    [Σημ.: συνιδρυτής τής Ευρωπαϊκής Ανθρωπολογικής Ένωσης, του Πανεπ. Πατρών και της Ανθρωπολογικής Ετ. Ελλάδος, αντιπρόεδρος στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ανθρωπολογίας στο Τόκιο και πρόεδρος στο Ευρωπ. Συνέδριο Ανθρωπολογίας στα Πετράλωνα Χαλκιδικής]

    Aκολουθούν πλήθος βιβλιογραφικές παραπομπές

    ΑπάντησηΔιαγραφή