Ο νους είναι τα πάντα, και αυτά που σκεφτόμαστε και αυτά που γινόμαστε.
ΒΟΥΔΑΣ
.
κρύσταλλοι νερού μετά τον διαλογισμό
.
Το βιβλίο παρουσιάζει καταπληκτικές φωτογραφίες που δείχνουν παγωμένους κρυστάλλους νερού αφού έχουν δεχτεί μη φυσικά ερεθίσματα। Ο Εμότο άρχισε να υποβάλλει το νερό σε ακρόαση μουσικής -από Μπετόβεν μέχρι χέβι μέταλ- και φωτογράφισε τα αποτελέσματα. Όταν είδε ότι η μουσική επηρέαζε ολοφάνερα τους κρυστάλλους νερού, προχώρησε στη συνείδηση. Η μουσική, στο κάτω-κάτω, δημιουργεί ένα φυσικό, υλικό αντικείμενο, που μπορεί να επηρεάσει τα υλικά ηχητικά κύματα. Αλλά τι γίνεται με τις σκέψεις ;
.
η αντίδραση του νερού στη μουσική του Mozart
Η αντίδραση γι’ αυτές τις φωτογραφίες ήταν παγκόσμια. Ανάμεσα στα βιβλία του και τα ακάματα ταξίδια του Εμότο σε όλον τον κόσμο για διαλέξεις και σεμινάρια, υπήρξε μια τεράστια ανθρώπινη κοσμοπλημμύρα που ζητούσε περισσότερες πληροφορίες για τα πειράματά του. Αυτό είχε ως αντίκτυπο να ασχοληθούν σοβαρά ορισμένοι επιστημονικοί ερευνητές με την επιβεβαιωτική επανάληψη της δουλειάς του. Η ανεξάρτητη επιβεβαιωτική επανάληψη είναι αναπόσπαστο κομμάτι της επιστημονικής μεθόδου.
Αυτό που ενώνει όλη την ανθρωπότητα –στην ουσία όλη τη ζωή- είναι το νερό. Το σώμα μας αποτελείται από 70 % μέχρι 90 % νερό (ανάλογα με το ποια έρευνα διαβάζετε). Η επιφάνεια του πλανήτη είναι κυρίως υδάτινη. Σε μια στιγμή λαμπρής διορατικότητας, ο Δρ Εμότο πάει κατευθείαν στην καρδιά ενός φυσικού στοιχείου που διαθέτει από κοινού η ζωή. Εάν η ζωή (εμείς) μπορεί να επηρεάσει το φυσικό, φαίνεται πιο λογικό να το δείχνει στο νερό.
Όπως αποδεικνύεται από όλα τα παραπάνω, υπάρχουν πολλά που πρέπει να σκεφτεί η επιστημονική κοινότητα. Έχουν γίνει πειράματα και συνεχώς γίνονται περισσότερα. Δημοσιεύονται αποτελέσματα. Και εν τω μεταξύ, ο περισσότερος κόσμος ακόμη θέλει να μάθει : πόσο πραγματική είναι η αντίληψη ότι ο νους είναι υπεράνω της ύλης; Αν οι σκέψεις μπορούν να κάνουν αυτά τα πράγματα στο νερό, φανταστείτε τι μπορούν να κάνουν σε μας.
.
.
Καταπληκτικό! Θετική σκέψη λοιπόν και μόνο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά!
Καλημερα :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕνα πειραμα που προεκυψε απο αυτη την ερευνα,για οικιακη μελετη και συνειδητοποιηση του φαινομενου,ειναι το εξης: Παιρνουμε μια κουπα τσαγιου ρυζι,το βραζουμε,το σουρωνουμε και το μοιραζουμε σε δυο καθαρα γυαλινα βαζακια(μπορειτε να τα αποστειρωσετε βαζοντας τα σε βραστο νερο).Στα δυο βαζακια με το ρυζι που τα εχουμε κλεισει καλα, βαζουμε απο ενα κομματι χαρτι για να γραψουμε στο ενα θετικο μυνημα(σ'αγαπω,σε λατρευω,εισαι υπεροχο κλπ.)και στο αλλο ενα αρνητικο μυνημα(σε μισω,εισαι απαισιο,εισαι ασχημο κλπ.),τα βαζουμε σε ενα εμφανες σημειο ωστε να τα βλεπουμε καθημερινα και σε μερικες μερες θα εχετε τις πρωτες αντιδρασεις.
Μπορειτε να εκφωνειτε τα μυνηματα οταν τα βλεπετε(αυτο θα επιταχυνει τις αντιδρασεις), με την αναλογη συναισθηματικη διαθεση,η απλως να τα βλεπετε διαβαζοντας νοερα το μηνυμα και φυσικα μπορει να συμμετεχει ολη η οικογενεια.
Καλα πειραματα με πολλες συνειδητοποιεισης και αποκαλυψεις να εχετε :)
αρα καθε φορα που μας ζηταει καποιος νερο
ΑπάντησηΔιαγραφήνα το προσφερουμε και να λεμε ειτε μεσα μας μας
ειτε δυνατα : "με αγαπη"!
κι οταν φτιαχνουμε καφε να κανουμε το ιδιο.
καλη ιδεα μου φαινεται και δεν το λεω στα αστεια.
καλημερα δελτα!
Καλημέρα Λάμδα
ΑπάντησηΔιαγραφήΠλέον η αποτελεσματικότητα του νου, και η δύναμη των σκέψεων αρχίζει να επαληθεύεται και με επιστημονικό τρόπο.
Θετικές σκέψεις και μόνο λοιπόν !
Καλημέρα Περσέα
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ενδιαφέρον φαίνεται το πείραμα που προτείνεις. Θα το εφαρμόσω άμεσα και θα φροντίσω να αναρτήσω τα αποτελέσματα (με φωτογραφίες).
Ευχαριστώ πολύ
Καλημέρα Πεταλούδα
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν είναι καθόλου αστείο αυτό που λες.
Το σπιτικό φαγητό δεν είναι πιο υγιεινό μόνο εξαιτίας των αγνότερων υλικών αλλά και επειδή συνήθως το μαγειρεύουμε με αγάπη για την οικογένεια μας. Αν δεν το κάνουμε με αγάπη αλλά το βλέπουμε σαν αγγαρεία, καλύτερα να αλλάξουμε γρήγορα συνήθειες γιατί μεταφέρουμε την αρνητικότητα μας στο φαγητό και κατά συνέπεια σ’ αυτούς που το προσφέρουμε.
Το ίδιο ισχύει για τα ποτά.
Στην υγειά μας λοιπόν
Στην Κρήτη, η παρασκευή της στάκας
ΑπάντησηΔιαγραφή(θεωρείται "ευαίσθητο" στην προετοιμασία φαγητό), γινόταν από τη μητέρα μου μόνο όταν ήταν σε καλή ψυχολογική κατάσταση, και απαγορευόταν ακόμη και σε μας τα παιδιά να την κοιτάζουμε,γιατί την "ματιάζαμε"...
Σας στέλνω τις ευχές μου!
Καλησπέρα Μολύβι
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ όμορφο παράδειγμα.
Είναι ωραίο να ανακαλύπτουμε τι κρύβεται πίσω από τη λαϊκή σοφία. Είναι η αρχαία γνώση που για κάποιο λόγο χάθηκε.
Να είσαι καλά
Καλησπερα :) Μπορειτε να δειτε φωτογραφιες απο το πειραμα που ειχα κανει εδω: http://georgioucostas.blogspot.com/2009/03/blog-post.html
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεριμενω και τις δικες σου Δελτα.
Ελπιζω και αλλοι φιλοι να κανουν το πειραμα και να μοιραστουν τα αποτελεσματα με οσους περισσοτερους μπορουν.
Καλο βραδυ να εχετε :)
Πω πω ! Πράγματι εντυπωσιακό το αποτέλεσμα φίλε μου ...
ΑπάντησηΔιαγραφή