Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

ΑΓΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν υπ' όψιν τους ότι είμαστε ό,τι προσδιορίζουν οι δονήσεις του σώματός μας.
Μεταφέρουμε κραδασμούς που είναι δικοί μας και που προσλαμβάνουμε από άλλα όντα ή πράγματα, ορατά ή αόρατα.

Κάθε τι που επιτρέπουμε να μπει στη ζωή μας, στα αισθήματά μας, στις σκέψεις μας, στα σώματά μας, μπορεί να γίνει μέρος των δικών μας κραδασμών, με αποτέλεσμα να τους χαμηλώσει, προκαλώντας ασθένεια και δυστυχία, είτε να τους υψώνει, φέρνοντας υγεία και ευτυχέστερη ζωή.

Τούτο ισχύει ιδιαίτερα για τη τροφή και τα ποτά που εισάγουμε στο σώμα μας.Μεταφέρουν κραδασμούς που τους προσθέτουμε στους δικούς μας.

Λίγοι άνθρωποι συναισθάνονται πόσο πολύ παρεμποδίζουν τη πνευματική τους ανάπτυξη τρώγοντας λανθασμένες τροφές, ούτε τους ταχείς διασκελισμούς που θα πετύχαιναν, αν έδιναν περισσότερη προσοχή σ' ότι εισάγουν στο σώμα τους.

Τα φρούτα μεταφέρουν τους υψηλότερους κραδασμούς.Τα χορταρικά, έπειτα.Τα όσπρια είναι τρίτα στον πίνακα.Ενώ τα ζωικά προϊόντα είναι τελευταία και το κρέας, εντελώς έσχατο.Από τα φρούτα, τα νωπά και αμαγείρευτα περιέχουν τους ύψιστους κραδασμούς, μόνο επιβάλλεται προσεκτικό πλύσιμο.Τα νωπά λαχανικά ακολουθούν.Να θυμάστε ότι το βράσιμο ή ψήσιμο καταστρέφει τη ζωική δύναμη μέσα στη τροφή, αδιάφορα ποιός ήταν ο αρχικός κραδασμός.Οι χυμοί νωπών φρούτων και χορταρικών καθαρίζουν το αίμα, οικοδομούν ενέργεια και θεραπεύουν πολλά.Πολλοί άνθρωποι που δεν μπορούν να τρώνε φρούτα νωπά ή χορταρικά, βγάζουν το χυμό τους.Μόνο μη ξεχνάτε ότι το ρόφημα των χυμών πρέπει να γίνεται αργά.Όσοι παραπονούνται ότι νοιώθουν δυσφορία ή αέρια όταν πίνουν χυμούς, θα είχαν απαλλαχθεί από κάθε ενόχληση αν έπιναν αργά - αργά.

Οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνες και ενέργεια.Συνιστώνται ιδιαίτερα σε πρόσωπα που δεν τρώνε κρέας.Χρειάζεται όμως καμμιά φορά, τρίφτης.Οι ξηροί καρποί μετατρέπονται σε αλεύρι, που ανακατεύεται σε σαλάτες ή επιδόρπια.Και πάλι, όταν οι ξηροί καρποί τρώγονται τριμμένοι, δεν προκαλούν καμμιά ενόχληση.Οι ηλιόσποροι και τα αμύγδαλα είναι στη κορφή της αξιολόγησης.Οι καρποί είναι ωφελιμότεροι στη πλήρη μορφή τους, αντί των λευκών και καθαρισμένων ποικιλιών.

Με άλλα λόγια όσο πλησιέστερα είναι μια τροφή στη φυσική της κατάσταση, τόσο περισσότερο είναι υψηλότερη σε κραδασμούς.Τροφές μαγειρεμένες ή κονσερβαρισμένες δεν μεταφέρουν τη ποσότητα κραδασμών των νωπών τροφών.Οι κατεψυγμένες έρχονται δεύτερες μετά τις νωπές.Τα αυγά, το γάλα και τα τυριά μεταφέρουν ψηλότερους κραδασμούς, παρά το κρέας, αλλά χαμηλότερους από τις τροφές που αναφέραμε προηγουμένως.Τα κρέατα είναι χαμηλά σε κραδασμούς.

Τρώγοντας κανείς κρέας, δεν λαμβάνει μόνο τον κραδασμό μιας "νεκρής" τροφής, αλλά και τους κραδασμούς του ζώου από το οποίο προήλθε, καθώς και τον κραδασμό του τρόμου στο σφαγείο κατά την ώρα του θανάτου.

Τα αλκοολικά ποτά, το κάπνισμα, τα ναρκωτικά και το κρέας μεταφέρουν τους πιο χαμηλούς κραδασμούς.Μακριά απ' αυτά, αν θέλετε να ανυψώσετε τους κραδασμούς σας.Πολλά απ' τα λεγόμενα "μαλακά" ποτά περιέχουν επίσης αλκοολικές ουσίες.Ο καφές επίσης έχει πολύ πιο χαμηλό κραδασμό από τα άλλα φυσικά αφεψήματα.

Πάντως, δεν είναι σωστό να επιχειρήσει κανείς ν' αλλάξει συνήθειες δίαιτας απ' το βράδυ ως το πρωί.Η απότομη αλλαγή προκαλεί στενοχώριες και βλάβες.Η αλλαγή πρέπει να είναι βαθμιαία.

3 σχόλια:

delta είπε...

Πολύ καλή ανάρτηση φίλε Πλάτωνα.

"Λίγοι άνθρωποι συναισθάνονται πόσο πολύ παρεμποδίζουν τη πνευματική τους ανάπτυξη τρώγοντας λανθασμένες τροφές, ούτε τους ταχείς διασκελισμούς που θα πετύχαιναν, αν έδιναν περισσότερη προσοχή σ' ότι εισάγουν στο σώμα τους."

Εδώ νομίζω βρίσκεται και όλη η ουσία του άρθρου σου.
Ας σκεφτούμε την ενεργειακή φόρτιση και την διαύγεια πνεύματος που έχουμε μετά από μια περίοδο νηστείας.
Δυστυχώς έχουμε συνδυάσει κάθε συναναστροφή με τους φίλους μας ή με ποτό ή με φαγητό (και φαγητό συνήθως σημαίνει κρέας γιατί στην Ελλάδα δύσκολα έχεις δεύτερη επιλογή).

Ο λόγος σου βέβαια δύσκολα μπορεί να πείσει κάποιους ότι η τροφή βοηθάει ουσιαστικά στην πνευματική εξέλιξη.

Τώρα γιατί ο γίγαντας Πυθαγόρας επέβαλε στους μαθητές του αποχή από το κρέας είναι άλλο θέμα ...

delta είπε...

Ξέχασα να πω ότι δεν ξέρω αν σκέφτηκες, πως η εικόνα που χρησιμοποίησες, με το δυνατό μύνημα "όλα τα ζώα αποτελούνται από τα ίδια κομμάτια", μπορεί κάποιους να τους ανοίγει την όρεξη !

platonas είπε...

Εγώ βέβαια Δέλτα σταμάτησα να τρώω κρέας από ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που μου παρουσιάστηκε πριν από 10 χρόνια. Σήμερα είμαι δέκα κιλά πιο αδύνατος, γεμάτος ενέργεια και οι αιματολογικές μου εξετάσεις είναι σαν ενός εικοσάχρονου.

Αλλά ας μην αντιμετωπίζουμε το θέμα μόνο από την εγωιστική αντίληψη της προσωπικής βελτίωσης της ποιότητας ζωής μας.

Όπως λέει ο φίλος Δογάνης (ΙΑNIS) στο blog του :

«Τα ζωα ειναι φιλοι μου και δεν...συνηθιζω να τρωω τους φιλους μου.»

και

«Όσο είμαστε ζωντανοί τάφοι δολοφονημένων ζώων, πώς περιμένουμε ιδανικές συνθήκες πανω στη γη»

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...