Σάββατο, 28 Μαρτίου 2009

Είπαν...Uploaded on authorSTREAM by pentaedron

3 σχόλια:

delta είπε...

Καλωσορίζουμε την «Ομάδα Π» και την ευχαριστούμε ιδιαίτερα για τις «σοφίες» που μας παρουσίασαν με τον εκπληκτικό αυτό τρόπο !
Όσο η δική σας συμμετοχή μεγαλώνει τόσο ευκολότερος γίνεται ο ρόλος των διαχειριστών αυτού του blog.

Να συμπληρώσω με την ανοχή σας ένα μικρό κομμάτι που με άγγιξε από το βιβλίο “Eπίγνωση” του Όσσο που τυχαίνει να διαβάζω τώρα :

“Εμένα δε με ενδιαφέρει να σου πω να εγκαταλείψεις τα ελαττώματα σου, να βελτιώσεις το χαρακτήρα σου, να γίνεις καλός. Όχι καθόλου ! Εμένα δε με ενδιαφέρει ο χαρακτήρας σου, με ενδιαφέρει μόνον η συνειδητότητα σου.
Γίνε περισσότερο συνειδητός, περισσότερο ξυπνητός. Απλώς πήγαινε ολοένα και βαθύτερα μέσα στον εαυτό σου μέχρι να βρεις το κέντρο του είναι σου. Εσύ ζεις στην περιφέρεια και στην περιφέρεια υπάρχει πάντα αναταραχή.
Όσο βαθύτερα πηγαίνεις τόσο βαθύτερη είναι η σιωπή που επικρατεί. Και μέσα σε εκείνες τις εμπειρίες σιωπής, φωτός, χαράς, η ζωή σου αρχίζει να κινείται σε μια τελείως διαφορετική διάσταση. Τα λάθη, τα ελαττώματα αρχίζουν να εξαφανίζονται.
Μη σκοτίζεσαι λοιπόν για τα λάθη, για τα σφάλματα και τα ελαττώματα. Εσύ ασχολήσου με ένα και μόνο πράγμα, με ένα και μόνο φαινόμενο. Βάλε όλη σου την ενέργεια σε ένα στόχο και αυτός είναι το πώς να είσαι περισσότερο συνειδητός, περισσότερο ξυπνητός.
Αν βάλεις όλη την ενέργεια σου σ’ αυτό, θα συμβεί – είναι αναπόφευκτο. Κι αυτό είναι ένα δικαίωμα που το έχεις από τη στιγμή που γεννήθηκες.”

Σταματάω όμως εδώ γιατί κινδυνεύω να γίνω πιο φλύαρος και από την Πηνελόπη ! :)

penelope είπε...

Καλά εσένα δε σε φτάνει κανένας !
Εντάξει αστειεύομαι. Πως το είπε εκείνο ο Κούλης ; "Θεωρω ότι η φλυαρια μπορει να γινει αποδεκτη, μονο αν εχει κατι ουσιαστικο και χρησιμο, να πει". Συμφωνώ μαζί του.

Πολύ ωραίο το κλιπάκι παιδιά συγχαρητήρια. Πάντα τέτοια !

Ομάδα "Π" είπε...

Φίλοι μας ευχαριστούμε για την πρόσκληση στο ιστολόγιο σας.

Θελήσαμε να τιμήσουμε τον χώρο σας και την φιλοξενία σας με αυτό το κλιπάκι με λόγια συνειδητοποιημένων ανθρώπων.

Delta
με μεγάλη ευχαρίστηση διαβάσαμε την "φλυαρία" σου για την συνειδητότητα και μακάρι να είχε κι άλλο. Περιμένουμε το μέλλον για την συνέχεια.

Penelope
και μεις θα συμφωνήσουμε μαζί σου. Αξίζει τον κόπο να ακούς ουσιαστικά και χρήσιμα πράγματα ακόμη κι αν χαρακτηρίζονται σαν φλυαρία. Επιφυλασσόμαστε κι γι άλλα κλιπάκια στο μέλλον.

Καλώς σας βρήκαμε.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...